Over ons

Over ons

DE GESCHIEDENIS

Scheria is een echt familiebedrijf met een rijke historie. Sinds lange tijd is Scheria al een begrip in Stompwijk. Het bedrijf is begonnen in 1925 met de heer Kees van Santen en is op 1 januari 1965 overgenomen door zijn 3 zoons Jac, Leo en Kees van Santen. De huidige directie bestaat sinds januari 2000 uit de neven Coen, Sjoerd en Frank van Santen.

Scheria is begonnen met het verkopen van melk, kaas, boter en eieren. in deze tijd was het heel normaal om met de hand kazen om te draaien, roomboter te verpakken tot 250 grams verpakkingen en bestellingen met de bakfiets weg te brengen.

Voorheen mocht kip alleen nog maar verkocht worden via een poelier. In 1972 werd er besloten dat dit wat vrijer werd en de slagerijen en supermarkten ook kip mochten verkopen. Hierdoor kwamen de drie heren op het idee om hun assortiment uit te breiden naast het zuivel assortiment. Veel mensen verklaarden dat dit het einde was van Scheria, maar ze hebben zich in al die jaren flink bewezen.

Al snel was de boerderij te klein en moest Scheria verhuizen. Het nieuwe pand werd dan ook in 2000 gebouwd.

Om nu met de tijd mee te gaan beschikt Scheria over vele machines maar veel wordt ook nog dagelijks met de hand verwerkt om zo de beste kwaliteit te behouden.

Zo komen er dagelijks honderden bestellingen binnen die worden verwerkt en direct klaargemaakt, Scheria werkt niet vanuit een voorraad, er staan elke dag ruim 70 mensen te werken aan misschien wel uw bestelling.


1965 de eerste auto van Scheria

KLANTENKRING

Onze klantenkring bestaat uit groothandels, verschillende supermarktketens, de betere (scharrel)slagerijen en poeliers waar wij kwaliteitsvlees in zowel bulk als consumentenverpakking bezorgen. Wij produceren onder de merknaam “Scheria” en tevens onder private labels.

Door onze hechte samenwerking met Europa’s grootste en modernste slachterij kunnen wij u een constant en goed product leveren. Verder betrekken wij onze kalkoenproducten rechtstreeks uit Frankrijk en hebben wij zeer nauwe banden met de grootste wild importeurs van Europa. Door de toenemende vraag en bewustwording van de consument hebben wij de Gildehoen, Scharrelhoen en de Polderhoen aan ons assortiment toegevoegd. Het volledige proces is in eigen beheer, van het ei tot het stukje kippenvlees op uw bord.

Onze klanten weten de kwaliteiten al jarenlang te waarderen, waarmee Scheria is uitgegroeid tot een van de beste leveranciers van kip, kalkoen en wild producten en is daarbij een zeer bekwame en betrouwbare handelspartner.


Een oude afleverbon uit 1949